SAVOIR-VIVRE W RESTAURACJI

Kurs dla managerów - savoir-vivre w restauracji

Savoir-vivre

(fr. savoir – wiedzieć, vivre – żyć; „znajomość życia”) – ogłada, dobre maniery, bon-ton, konwenans towarzyski, znajomość obowiązujących zwyczajów, form towarzyskich i reguł grzeczności obowiązujących w danej grupie.

W trackie wizyty restauracji to dziś niezbędny element przydatnych umiejętności ludzi biznesu. Bez względu na poziom zajmowanego stanowiska – jeśli spotykasz się ze swoimi klientami w restauracjach, powinieneś znać najważniejsze zasady zachowania w restauracji, dzięki czemu zawsze będziesz czuł się pewnie, wiedząc, że jesteś w stanie zarówno zamówić porządne wino jak i zadbać o zatroszczenie się o gości w odpowiedniej kolejności i w odpowiedni sposób.

Spotkanie biznesowe w restauracji
Kolacja biznesowa - kurs dla managementu

Merytoryka

Przykładowe tematy poruszane w trakcie kursu managerskiego:

– zapraszanie klienta do restauracji
– wizyta w restauracji: zasady ogólne

a) czas przybycia
b) strój i perfumy
c) kolejność zajmowania miejsc
d) inne ważne elementy

– składanie zamówienia
– wybór wina
– …

Zapraszam do współpracy!
Pytania o wino

Nie czekaj! Zapytaj już dziś o ofertę.

Ludzie to najcenniejszy zasób Twojej firmy – wzrost ich kompetencji to powiększenie przychodów Twojej działalności. Zapytaj o możliwość współpracy już dziś.